21
اسفند
1400
5 دقیقه
دقیقه
مطالعه

Vlan چیست؟
قبل از اینکه بگوییم Vlan چیست؟ ابتدا مقدمه ای رو مطرح می کنیم تا واضح تر متوجه شوید. به طور کلی تمام سیستم هایی که در یک LAN موجود هستند درون یک Broadcast domain مشترک قرار دارند. Broadcast domain محدوده ای است که یک کامپیوتر اجازه ی ارسال اطلاعات در آن را دارد. کامپیوتر هایی که در یک Broadcast domain مشترک قرار دارند به صورت لایه دویی با یکدیگر در ارتباط هستند. زمانی که چند کامپیوتر را به یک سوییچ وصل میکنیم، همه ی آن ها در یک Broadcast domain قرار میگیرند و در نتیجه میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. اگر تعداد سوییچ ها را افزایش دهیم و آن ها را به یکدیگر متصل کنیم باز هم همه ی کامپیوتر هایی که به این سوییچ ها متصل شده اند با یکدیگر در یک Broadcast domain قرار میگیرند. برای مثال اگر بر روی یک سرور، سرویس DHCP Server راه اندازی کنیم و آن را به سوییچ اول وصل کنیم همه ی کامپیوتر ها (چه آن هایی که به سوییچ اول متصل شده اند چه آن هایی که به سایر سوییچ ها وصل هستند) از DHCP Serevr ،IP دریافت میکنند. با توجه به توضیحاتی که داده شد حال سازمانی را در نظر بگیرید که دارای بخش های مختلفی مانند حسابداری، منابع انسانی، تولید، IT، مدیریت و … میباشد. برای شبکه کردن این سازمان چه طراحی هایی را پیشنهاد میکنید؟ شاید این سوال برایتان پیش بیاید که میتوان همه ی کامپیوتر ها را از همه ی واحد ها به وسیله ی کابل به یک سوییچ مشترک وصل کرد و سپس سویچ را نیز به یک سرور مرکزی متصل نمود. در نگاه اول شاید این طراحی بدون مشکل به نظر برسد اما بیایید معایب آن را با یکدیگر بررسی کنیم.
- ممکن است هر واحد دارای تعداد زیادی کامپیوتر باشد، در نتیجه استفاده از یک سوییچ مشترک به تنهایی به نظر امکان پذیر به نظر نمی آید. همچنین در این مورد کابل کشی بسیار زیاد و پر دردسر میشود.
- به دلیل اینکه همه ی کامپیوتر ها درون یک Broadcast domain قرار دارند پس به راحتی میتوانند به اطلاعات یکدیگر دسترسی پیدا کنند. برای مثال اطلاعات واحد حسابداری میتواند در اختیار سایر واحد ها قرار بگیرد که این اصلا درست نیست.
